luni, 10 octombrie 2011

Cornel Popa: România nu îşi permite neimplicarea tinerilor în proiectele sale.



De astăzi, începem un demers de a intervieva personalităţile politice locale ale PNL Bihor, iar iniţiativa nu putea începe decât cu Preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel POPA, care a avut bunăvoinţa de a ne răspunde la următoarele întrebări:



Liberalul de Bihor:Care sunt avantajele/ dezavantajele implicării în viaţa politică?

Cornel Popa: Consider un avantaj al implicării mele în viaţa politică faptul că prin reprezentarea la Bucuresti am reuşit să salvez câteva vieţi cu ajutorul echipamentelor medicale aduse în judeţul Bihor, în special a angiografului. Totodată, existenţa proiectului autostrăzii Transilvaniei dar şi asfaltarea drumurilor din numeroase comune, constituie un alt avantaj al implicării mele în politică. Principalul dezavantaj al implicarii mele în viaţa politică ar fi acela că în ochii tuturor am devenit “băiatul rău” şi criticat. Toţi sunt atenţi asupra tuturor acţiunilor mele pentru a putea remarca posibilele greşeli sau micile scăpări, astfel apărând mereu mici intrigi, critici sau chiar ironii la adresa activităţii mele.
  
 Liberalul de Bihor: Cum credeţi ca ar fi fost viaţa dumneavoastră dacă nu aţi fi fost implicat în viaţa politică?
  
Cornel Popa: Aceeaşi ca a oricărui alt om normal (cetăţean normal, liniştit al acestui oraş) care are doar grija zilei de mâine. 

Liberalul de Bihor: Cât de important a fost sprijinul familiei dumneavoastră în dezvoltarea carierei politice?

            Cornel Popa: Fără înţelegerea şi susţinerea familiei nu aş fi reuşit să fac nimic. Familia este cel mai important grup dintre toate grupurile sociale deoarece ea influenţează şi modelează persoana umană. Unii merg chiar mai departe susţinând că acţiunea ei asupra persoanei e atât de mare încât ea egalează acţiunea celorlalte grupuri sociale. Adesea familia este considerată adevaratul laborator de formare al persoanei.

        Liberalul de Bihor: De ce trebuie tinerii să se implice în viaţa politică?

        Cornel Popa: Din acelaşi motiv pentru care m-am implicat şi eu, dar din păcate prea târziu. Cred în tineri, în forţele lor, puterea lor de a schimba multe, dar şi în implicarea lor în demararea multor proiecte. Tinerii sunt cei ce reprezintă viitorul şi cei care sunt capabili să ne ducă undeva spre bine. În momentul de faţă România nu îşi permite neimplicarea tinerilor în proiectele sale, atât în prezent, dar şi în ceea ce ţine de viitorul său.

       Liberalul de Bihor: Ce v-a determinat să candidaţi pentru funcţia de Senator al României?

       Cornel Popa: Pentru a maximiza scorul partidului la acele alegeri parlamentare. Aș fi putut candida pentru un nou post de deputat în colegiul Beiuș, dar am preferat să aduc un mandat în plus pentru PNL Bihor. Sondajele făcute de noi ne-au arătat că eram cel mai potrivit candidat pentru a câștiga acel colegiu senatorial, așa că nu am stat pe gânduri. 

       Liberalul de Bihor: Care sunt soluţiile ieşirii din criză a cetăţenilor comunităţii bihorene din punctul dumneavastră de vedere?

       Cornel Popa: Aici e treaba Guvernului acestei ţări, de măsurile pe care le ia acesta, însă consider ca el ar trebui să aibe în vedere două puncte esenţiale ce se completează unul pe altul. În primul rând, în momentul de faţă forţa activă nu poate susţine pensionarii şi copii, numărul şomerilor fiind şi el unul destul de mare. Astfel aş propune atragerea de noi investitori în ţara noastră pentru a putea creea noi locuri de muncă . A doua măsură ar fi aceea de atragere şi implementare a fondurilor europene care să ducă la apariţia a noi locuri de muncă şi implicit să conducă la scaderea numărului de şomeri şi aici este în primul rând locul tinerilor.

     Liberalul de Bihor: Care este rolul tinerilor în ieşirea din criză?

     Cornel Popa: Tinerii sunt responsabili de doza de energie, forţă şi entuziasm. Ei ar trebui să aibe curajul de a se implica în noi activităţi, de a se încumeta să apeleze la împrumuturi bancare  pentru a demara noi afaceri, de a se baza pe forţele proprii pentru a trece singuri < linia de plutire>. Cred în spiritul de antreprenor al tinerilor, dar mai ales în cel al tinerilor liberali.

Un comentariu:

  1. “In perioada curpinsa intre 24 si 27 octombrie, noi, bloggerii liberali, facem un apel la reconciliere nationala in jurul Monarhului nostru.

    In aceste zile, in particular, invitam blogosfera si mass-media la incurajarea unui armistitiu politic. Sunt momente, precum “Jubileul de 90 de ani ai Regelui Mihai”, cand romanii, indiferent de nationalitate, religie sau orientare politica, trebuie sa isi regaseasca speranta comuna intr-un viitor mai bun.

    Coroana Romaniei, sub care s-a facut Unirea cea Mare, sa fie macar in aceste zile simbolul sub care sa ne regasim unitatea si fraternitatea pierduta la 30 decembrie 1947.

    In vremurile tulburi pe care le traim, avem nevoie mai mult decat orice de un moment de respiro, in care sa ne omagiem in liniste Suveranul. De aceea, noi, bloggerii liberali, ne obligam ca in aceste zile sa nu raspundem niciunei provocari, de orice natura ar fi aceasta, si sa cultivam valorile nationale, in bucuria jubileului Majestatii Sale, Regele Mihai.”

    Clubul Bloggerilor Liberali

    RăspundețiȘtergere