vineri, 29 iulie 2011

Aruncaţi în întuneric





Guvernul ilegitim experimentează şi în aceste zile asupra sistemului de învăţământ superior. După mult timp, admiterea în învăţământul superior de stat a fost încadrată între anumite limite, însă întregul sistem şi tinerii acestei ţări sunt bulversaţi astăzi de necunoaşterea cifrei de şcolarizare de la nivelul învăţământului de masterat. Zeci de mii de tineri nu ştiu astăzi ce vor face începând din toamnă, dacă îşi vor putea completa studiile şi unde... După adoptarea modelului Bologna, absolvenţii de facultate trebuie să urmeze masteratul pentru a putea preda la liceu sau ale fi recunoscute diplomele la nivelul studiilor universitare pre-Bologna.
Oficial, în aceste zile, în învăţământul superior se ierarhizează domeniile în funcţie de activitatea de cercetare. Neoficial, însă, se urmăreşte desfiinţarea de universităţi şi distrugerea următoarelor generaţii de tineri. Sigur, sub umbrela valorică universităţile „portocalii” sau din oraşe „portocalii” vor fi menţinute pentru a asigura baronilor PD-L venituri importante în anii care vin. Bineînţeles că nimeni nu s-a gândit că o restructurare a unui învăţământ superior dintr-o ţară cu o populaţie sărăcită  ar trebui să ţină cont în primul rând de centrele regionale. Un copil de funcţionar public din Satu-Mare nu-şi permite costurile unui oraş precum Cluj şi nici navetă, mai ales dacă nu are şansa să obţină unul din puţinele locuri din cămine. Acest copil este condamnat de guvernul ilegitim la „moarte intelectuală” şi trimis spre munca necalificată în afara graniţelor ţării, pentru a reuşi să supravieţui să supravieţuiască şi să îşi ajute familia.
Concentrarea învăţământului numai într-o anumită zonă a României şi dispariţia unor centre universitare importante după anul 1990 contribuie la planul de îndobitocire al acestui popor şi transformarea lui într-o populaţie fără cunoştinţe şi conştiinţă al cărui vot este echivalentul unei găleţi şi a unui litru de ulei.
Atragem atenţia asupra efectelor aşa-zisei „reforme” care nu este altceva decât un plan de distrugere naţională şi o mascare a diminuării procentului acordat din P.I.B. învăţământului românesc. Guvernul şi miniştrii săi, în frunte cu Daniel FUNERIU ar trebui să plece pentru a salva viitorul acestui popor!

De ce spunem că Guvenrul trădătorilor UNPR-işti este ilegitim ?
     În 2007-2008 în fiecare buletin de ştiri, auzeai cel puţin o dată expresia „majoritate netransparentă”. Astăzi, vorbim de Guvernul BĂSESCU, UDREA, BOC, nu folosim expresia de guvern ilegitim care ar trebui folosită mereu pentru că asta este: Un guvern format fără a fi rezultat al alegerilor din 2008 care nu beneficiază nici măcar de încrederea a 10%. ESTE ILEGITIM. În loc să discutăm de nenorocirile produse de guvernul ilegitim al trădătorilor, noi încercam să contracarăm diversiunile lui şi jucăm pe muzica lui, admiţând simbolic puterea lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu