joi, 7 iulie 2011

LA TRÂNTĂ CU ISTORIA

     Într-o lume în care problemele de securitate ale umanităţii nu contenesc să se înmulţească şi adâncească, oficialii români au timpul şi îndrăzneala de a se considera experţi în istorie. 
    Într-o ţară care îşi pierde în fiecare zi câte un pic din identitate, preocuparea noastră este să dărâmăm mitul regalităţii, de parcă nu s-au ocupat suficient comuniştii de asta, sau poate suntem la acelaşi moment? Ori, poate, trebuie continuată acea muncă de către reminiscenţele nomenclaturii comuniste? 
     Intenţia de a ne lăsa fără valori este damnabilă şi aparţine altei epoci, metodele de a deturna atenţia publică de la problemele reale ar trebui schimbate, sau cel puţin folosite unele care nu ne agravează şi mai mult situaţia românilor. 
     Fără a avea o politică internă, distrugem orice relaţie cu alte state şi periclităm securitatea energetică a locuitorilor acestui stat. Nu trebuie omis faptul că 30,5% din rezervele totale de gaze naturale se găsesc în Rusia, resursă de care depindem atât noi cât şi restul statelor Europei. Situaţia Ucrainei din 2006 poate constitui un exemplu elocvent a ceea ce se întâmplă în relaţiile internaţionale şi care este motivul pentru care trebuie să ne ferim de o poziţie antagonică cu Rusia, precum şi de cât sprijin ne vom bucura în cazul unui conflict economic cu această putere. Istoria ne oferă şi în acest caz o lecţie din care diplomaţii ar trebui să înveţe, nu să facă afirmaţii puerile despre diferenţa dintre Rusia şi URSS. 
     Aşa că dacă nu vă pricepeţi (situaţie demonstrată şi de bâlbâiala de faţă) la diplomaţie şi nu întelegeţi ce vorbiţi, plecaţi împreună cu cel care vă susţine în respectivele funcţii. Istoria este o ştiinţă şi nu se pricepe orice marinar la ea, chiar dacă i se spune prin stenograme şi Zeus. Am mai avut în istorie cizmari care se pricepeau la toate şi ştim ce soartă au avut şi ce au făcut din noi. Nu trebuie niciodată să negăm istoria cu bunele şi relele ei, ci să o cunoaştem şi să privim spre viitor. 
   Aveţi obligaţia să nu uitaţi că ,,Sunteţi, domnilor, reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său, şi care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său.'' (Ion I.C. Bratianu) aşa că nu trebuie cedat până când aceşti impostori nu sunt alungaţi de la putere şi puşi la locul lor pe lista accidentelor istoriei.

2 comentarii:

  1. Bravo!
    Excelent articol! Va felicit pentru acest inceput foarte promitator!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e adevarat ce ai scris , dar nu trebuie sa uitam nici faptul ca, am mai patit noi cu Rusia(Imperiul Tarist sau URSS)..din punctul meu de vedere, ar fi mai bine o politica de echilibru intre Vest si Est. Dar merge mai bine, in randul populatiei ideea de "anti-comunist".

    RăspundețiȘtergere